Breathingman missio

 

Stressi on tämän päivän länsimaisen yhteiskunnan kulkutauti joka vaikuttaa jokaisen yksilön ja yhteisön elämään. Breathingmanin missio on vähentää haitallisen stressin määrää yhteiskunnassa tarjoamalla hengitys- ja stressivalmennuksia yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille. Näin teemme maailmasta meille kaikille rennomman ja terveellisemmän paikan elää.

Yhteisöissä tavoitteenamme on edistää henkilöstön hyvinvointia, lisätä työn tuloksellisuutta ja tukea kestävää työympäristöä. Tarjoamme käytännönläheisiä, innovatiivisia ja elämyksellisiä hengitysvalmennusratkaisuja, jotka tukevat stressinhallintaa, parantavat työtyytyväisyyttä, työtehoa sekä vahvistavat johtajuustaitoja. Breathingman on kumppanisi tehokkaan, rennon ja hyvinvoivan työympäristön luomisessa.

Breathingman valmennuksissa tieteellinen tutkimustieto, vahva kokemus ja inspiraatio yhdistyvät helposti lähestyttävällä tavalla.

Arttu Lipsonen

 

”Breathingman” Arttu Lipsonen on sertifioitu Oxygen Advantage hengitysvalmentaja, Mind Coach stressinhallintavalmentaja ja Integral- ja Meditative Yoga -ohjaaja, jolla on menestyksekäs tausta liike-elämän valmennus- ja johtotehtävissä. Arttu on perehtynyt syvällisesti hengityksen, stressin ja suorituskyvyn yhteyteen. Hän on lisäksi opiskellut ja työskennellyt monien alan kansainvälisesti tunnetuimpien vaikuttajien kanssa. Mm. Patrick McKeown, Harri Gustafsberg, Misha Sakharoff, Wim Hof, Tulku Lobsang, Govinda Krishna ja Tom Das. Jotkut muistavat hänet Hjallis Harkimon Diili -ohjelmasta. Hän on toiminut yksilöiden ja yritysten valmentajana 2000 -luvun alkupuolelta lähtien. Koulutukseltaan Arttu on kauppatieteiden maisteri.

Yliopisto-opintojen jälkeen Arttu työskenteli pitkään liike-elämän palveluksessa. Ura vei ensin alkavien yrittäjien sparraukseen ja sitten myyntiin, myynnin johtotehtäviin ja myyntihenkilöstön valmennus- ja kehitystehtäviin kotimaisissa hyvinvointialan yrityksissä ja kansainvälisissä tehtävissä. Hengitysvalmentajana Arttu on Suomessa alan kokeneimpia pioneereja ja tunnettu inspiroivista ryhmävalmennuksista ja luomastaan ABBA hengitysmetodista.

“Oon lapsesta asti ollut herkkä stressille ja ajauduinkin lopulta burnout tilanteeseen 2000 luvun alkupuolella. Tuo pysäytys oli käännekohta ja motivoi etsimään ihan tosissaan keinoja ja taktiikoita stressin ja elämän hallintaan. Syvennyin intohimoisesti tutkimaan kehoa, mieltä, stressiä ja erilaisia henkisiä traditioita reppureissuilla maailmalle, kirjallisuuden ja opettajien kautta ja erityisesti oman kehon ja mielen tutkiskelun kautta. Polku ei ole ollut suora vaan matkaan kuului esimerkiksi alkoholin liikakäyttöä ja monenlaisia terveyshaasteita, joihin on yksi kerrallaan löytynyt ratkaisuja. Koen vahvasti hengityksen siltana stressin ja rentouden välissä. Kun hengitystä oppii käyttämään oikein, lopulta kehon ja mielen balanssi ja tilanteiden hallinnan kyky paranee syvällisesti. Tulokset ei riipu niinkään tekniikoista vaan siitä, että olennaiset asiat tehdään oikein, oikeassa järjestyksessä ja säännöllisesti. Tähän Breathingman ABBa metodi tuo ratkaisun. Mun motto voisi olla, että vähennetään huonoa, lisätään hyvää ja kehitytään tässä vähän joka päivä. Valmennuksissa oma vahvuus on paljolti kyvyssä välittää kompleksien kokonaisuuksien ytimiä simppeliin muotoon niin, että jokainen valmennettava voi ottaa sen seuraavan askeleen oikeaan suuntaan.”

Arttu on kävelevä esimerkki siitä, kuinka elämää voi muuttaa radikaalisti ja kuinka voi onnistua ja menestyä useilla eri elämän alueilla suuremmin mailaa puristamatta. Jänniä faktoja Artusta? Hän on kuivapaastonnut syömättä ja juomatta 8,5 vuorokautta putkeen ja kykenee pidättämään hengitystään useita minuutteja. Hän on myös menestynyt kuvataiteilijana. Artun monipuolinen työkokemus ja värikäs elämänkokemus näkyy ja tuntuu myös Breathingman valmennuksissa, joissa fokus on aina käytännön tekemisessä ja ratkaisu- ja tuloshakuisuudessa asiakkaan parhaaksi. Valmennusten vaikutukset tuntee käytännössä heti ensimmäisellä valmennuskerralla ja pidempijänteisellä työskentelyllä saadaan pysyvämpiä muutoksia.

Arttu on upea, inspiroiva ja turvallinen hengitysvalmentaja. Ryhmätilanteessa sillä on jännä kyky jotenkin yksilöllisesti poistaa esteitä, hälventää pelkoja, luoda turvaa ja johdattaa siihen kunkin omaan yksilölliseen hengitykseen ja rauhaan… Sellainen jämäkkä tatsi niihin tekniikoihin, mutta erityisesti ihan puhetapaa myöten sellanen rento ja välitön fiilis. Tykkään valmennusfilosofiasta missä tää hengitys ei oo mitään extremesuorituksia vaan ennen kaikkea työkalu lisäämään rentoutta… rauhaa ja rakkautta. Työpajoissa oon kokenut tosi meditatiivisia puhdistavia kokemuksia ja tapahtumien jälkeen on ollut pitkään hyvä olo. Tykätään kovasti! Kiitos!

Juha Larm, yrittäjä , Fitfarm Oy