“Hengitys on silta stressin ja rentouden välissä”

 

Ota hengitys ja stressi haltuun ammattilaisten käyttämillä metodeilla kokeneen huippuvalmentajan ohjauksessa. Hengitys toimii. Tutkitusti.

Stressi

Tutkimusten mukaan suuri osa sairauksista ja työpoissaoloista liittyy stressiin. Stressaantunut henkilö suoriutuu heikommin työtehtävistä, nukkuu huonommin ja sairastuu helpommin. Hengitysharjoituksien avulla voi purkaa jännitystiloja kehosta ja mielestä, rentouttaa hermojärjestelmää tehokkaasti ja vähentää “stressihormoni” kortisolin määrään elimistössä. Hengittämällä oikein pidät myös huolta energian tuotannosta ja testosteronitasostasi. Hengitysharjoitteiden vaikutuksen autonomiseen hermostoon ja stressitilaan voit todentaa helposti tarkkailemalla sykeväliivaihtelua älykellolla tai -sormuksella.

Hengitys ja mielentila

Hengitys ja mielentilamme ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa. Yksinkertaisilla hengitystekniikoilla kykenet hallitsemaan mielentilaasi erilaisissa painetilanteissa tarkoituksenmuokaisella tavalla. Et ole enää yhtä paljon mielesi vietävissä ja hallinnan tunne lisääntyy. Syke laskee, hermosto rentoutuu ja keskittymiskyky työssä paranee Hengitysharjoitukset tuottavat myös hyvää oloa lisäämällä esimerkiksi “mielihyvähormoni” endorfiinin tuotantoa kehossa.

Immuniteetti ja kipu

Hengitysharjoitukset parantavat tutkitusti immuniteettisuojaa. Hengittämällä biomekaanisesti ja biokemiallisesti oikein, vastustuskykysi vahvistuu. Hengitysharjoituksilla voidaan myös lievittää kivun tuntemuksia kehossa mm. vaikuttamalla aivojen kipukeskukseen.

Happea soluille

Hengitystapasi vaikuttaa suoraan hiilidioksidi-, typpioksidi- ja happitasoihin elimistössä. Hengitysharjoituksilla voidaan tuottaa elimistössä luonnollista EPO -hormonia ja näin lisätä esimerkiksi punasolujen määrää verenkierrossa. Oikea hengitystapa tehostaa hapen kulkua soluihin, kudoksiin ja aivoihin. Näin keskittymis- ja suorituskyky sekä rasituksesta palautuminen paranee.

Uni ja hermot

Hengitystapasi ja hengitysharjoitukset vaikuttavat suoraan hermojärjestelmääsi. Alhaisempi syketaso ja verenpaine sekä parasympaattisen hermojärjestelmän aktivoituminen esimerkiksi Vagus-hermon välityksellä parantavat unen laatua merkittävästi ja mitattavasti. Hengityksen lisäksi kielen ja nielun lihasten aktivointiharjoitteilla kyetään lieventämään ja ennaltaehkäisemään kuorsaus- ja uniapneariskiä.

Hyvä olo

Kun teet hengitysharjoitukset oikein, niistä tulee hyvä ja rento olo. Leposyke laskee, sydämen sykevälivaihtelu kasvaa. Breathingman tapahtumissa osallistujat ovat päässeet mittalaitteiden mukaan jopa tietoiseen syvän unen tilaan tapahtumien aikana.

Itsetuntemus ja henkinen kasvu

Muutama hengitystekniikka tai stressinhallintametodi eivät todennäköisesti riitä eväiksi hyvän elämän strategiasi tai tavoitteidesi saavuttamiseksi. Tämän vuoksi Breathingmanprotocol yksilövalmennuksissa saat valmennusta ja mentorointia henkilökohtaisissa arjen tai työelämän haasteissasi, varmistat että kasvat haasteidesi mukana ja saat tärkeää sparrausta polullasi. 

Tule mukaan tapahtumiin tai pyydä tarjous valmennukseen yrityksellesi

Osallistu tapahtumaan tai varaa valmennus itsellesi tai yrityksellesi. Lue lisää vaihtoehdoista tästä: